Iberis amara (limba mării) – efecte mari din flori mici

Flori albe de limba mării, care vă pot ameliora simptomele digestive

Ideală pentru afecțiunile gastrointestinale

Prima mențiune despre limba mării datează cu mult timp în urmă: Se spune că medicul grec Galenos (131 - 215 d.Hr.) ar fi tratat un pacient iberic cu flori de limba mării. În Evul Mediu târziu, s-a folosit ca remediu ușor de obținut acasă pentru crampe și inflamații, de obicei sub formă de vin sau tonic. Astăzi, planta medicinală este utilizată ca parte a preparatului combinat Iberogast®, în special pentru simptomele tractului gastrointestinal: Acestea includ nu numai balonare sau crampe abdominale, ci și senzație de plenitudine gastrică sau greață.

Iberogast  pe masă lângă un pahar cu apă și o vază cu flori galbene.

Fapte interesante despre Iberis amara

Știați că:

  • Bayer Vital GmbH cultivă limba mării pe suprafețe mari în jurul sediului companiei din Darmstadt? Și face aceasta de peste 50 de ani.
  • planta medicinală sălbatică este amenințată cu dispariția în Germania? Grupuri izolate apar doar pe câmpurile și în podgoriile din sud-vest.
  • florile de Iberis amara au miros dulce, dar gust amar?
  • limba mării înflorește în fiecare an din mai până în august?

Originile plantei Iberis amara

Malurile stâncoase ale Mării Mediterane au fost terenul perfect pentru această plantă extrem de adaptabilă. În zilele noastre, este adesea folosită pentru a completa grădini stâncoase în întreaga Europă, cu floricelele sale albe dantelate, care sunt companionul perfect pentru plantele cu înflorire târzie. Fiecare floare de limba mării are patru petale albe de dimensiuni diferite, asemănătoare unui mic arc.

Iberis amara are un miros dulce, dar are gust destul de amar, de acolo venindu-i și numele. Derivă din cuvântul latin „amarus”, care înseamnă amar. Denumirea genului „Iberis” este de origine greacă și înseamnă „creson”. Totuși, este posibil ca numele să provină de la vechiul nume romanic al Spaniei (Iberia), unde creștea planta și, după cum s-a menționat deja, s-a aflat primul pacient cunoscut.

Numele „limba mării” amintește, de asemenea, de originile sale, chiar dacă ne duce cu gândul la cealaltă parte a Mediteranei. „Limba mării” (în limba engleză Candytuft) nu are legătură cu dulciurile (candy), ci cu Candia, unul dintre numele vechi sub care este cunoscut Heraklion, cel mai mare oraș din insula Creta, unde planta obișnuia să se găsească din abundență.

În prezent, planta este clasificată ca fiind pe cale de dispariție în unele țări, deoarece agricultura a ocupat o mare parte din habitatul său natural.

Efectul plantei Iberis amara asupra tractului gastrointestinal

Planta medicinală are capacitatea extraordinară de a acționa asupra motilității gastrointestinale. Extractul său amar are un efect tonifiant asupra mușchilor din zona inferioară a stomacului, stimulând tranzitul bolusului alimentar. Această ultimă proprietate poate ajuta la contracararea senzației de plenitudine gastrică.

Ca parte a Iberogast®, extractele din florile uscate de limba mării pot combate rapid senzația de plenitudine gastrică, reglând producția de acid și contribuind la protejarea mucoasei și, prin urmare, putând ameliora pirozisul. Iberis amara protejează și împotriva formării de radicali liberi datorită substanțelor pe care le conține. Pacienții care suferă de tulburări gastrointestinale funcționale pot beneficia de această planta medicinală din Iberogast® și de efectul său tonifiant asupra musculaturii intestinale.

Mai multe despre SII

Dintr-o privire: Efectul limbii mării din Iberogast®

Următorul tabel prezintă diferitele beneficii active ale plantei Iberis amara din Iberogast:

Beneficiile active ale extractului de Iberis amara în contextul stomacului iritabil  
Activarea musculaturii în partea inferioară a stomacului
tabe-leaf-1x
Relaxarea musculaturii în partea superioară a stomacului  
Anti-inflamator
leaf-bullet01
Reglarea producției de acid gastric
leaf-bullet-03
Protecția mucoasei gastrice
tabe-leaf-1x

Legendă:

Impact slab
leaf-bullet01
Impact mediu
tabe-leaf-1x
Impact ridicat
leaf-bullet-03