Munca vă afectează intestinul?

Un tânăr în cămașă albă și ochelari de soare privește în stânga și zâmbește pentru că nu mai are dureri de stomac.

Este stresul prețul unui loc de muncă plin de satisfacții?

Este o linie subțire între provocări incitante și suprasolicitare stresantă în lumea profesională de astăzi. Există multe motive individuale pentru care pot apărea situații de stres la locul de muncă. De exemplu:

23% din persoane nu iau pauze la serviciu și fiecare a opta persoană vine la muncă chiar dacă este bolnavă. Alte motive pot fi orele suplimentare, intensitatea muncii și sentimentul de a nu avea control asupra propriei munci. În ceea ce privește cele mai frecvente motive de stres la nivel mondial, multe țări precum Spania, Franța, Italia și SUA menționează lipsa banilor ca fiind prima cauză a stresului, urmată de propriile așteptări ridicate. Deși stresul la locul de muncă nu este enumerat drept prima cauză a stresului în multe țări, puteți vedea că aceste motive - lipsa banilor și lipsa de timp, precum și existența unor standarde ridicate pentru propria persoană, sunt strâns legate de factorii declanșatori de natură profesională. La rândul său, acest lucru poate provoca pierderea echilibrului tractului gastrointestinal și poate cauza disconfort, precum și probleme psihologice.

Corpul nostru și stresul sunt legate în multe feluri

Prezența durerilor abdominale poate provoca stres, mai ales atunci când duce la absențe de la serviciu sau când vă confruntați cu probleme mari. Dar, mai des, stresul poate declanșa dureri abdominale sau le poate agrava, deoarece nervii din tractul gastrointestinal sunt influențați de sistemul nervos vegetativ și pot răspunde la aceiași hormoni de stres și neurotransmițători ca și creierul; așadar nu avem doar un „creier în cap”, ci și un „creier intestinal”. În unele situații stresante, funcțiile stomacului, de obicei fin reglate, pot fi perturbate. Așadar, nu este de mirare că psihicul afectează și intestinul. Stresul intens sau durerea profundă pot reduce sau accelera activitatea intestinală. Dar poate începe și un ciclu: probleme la nivelul intestinelor, cum ar fi diaree, durere sau balonare constantă, care la rândul lor au un impact negativ asupra psihicului, pacienții se simt rău și se retrag din viața socială. Dacă psihicul este atacat, simptomele sindromului de intestin iritabil pot fi declanșate sau accentuate în același timp și se formează un cerc complet.

Ce să faceți ca entuziasmul să câștige în lupta cu stresul la locul de muncă?

Examinarea cauzelor și punerea la îndoială a contextului reprezintă o modalitate de a reduce stresul la locul de muncă. Aruncați o privire la următoarele sfaturi și modalități de a vă calma și de a vă încetini viața de zi cu zi. Cel mai important sfat: Nu vă stresați în timp ce vă reduceți stresul!

Încărcați-vă bateriile în doar câteva minute

Toată lumea cunoaște importanța exercițiilor fizice regulate, dar, vorbind sincer, uneori acest lucru creează stres suplimentar în loc de a-l reduce. Prin urmare, este important să vă găsiți propriul mod și propriile metode de exerciții fizice pentru a vă încărca bateriile. Puteți încerca să găsiți exerciții scurte, alerte, pentru a susține sănătatea psihică și fizică, pentru a reduce stresul și pentru a vă schimba gândurile. Sesiunile de exerciții fizice rapide pot fi un excelent egalizator pentru întregul corp și pentru minte. În special sporturile precum yoga sunt o plăcere și o modalitate excelentă de a vă echilibra starea de bine fizică și mentală. Chiar și 10-15 minute pe zi sunt mai mult decât suficiente pentru a stimula sistemul cardiovascular. Există multe antrenamente create în jurul acestei idei, pe care le puteți adapta cu ușurință la propriile puncte forte și preferințe.

Exercițiile de respirație sunt un alt exemplu excelent, ușor de combinat cu o rutină zilnică de lucru; vă ajută să obțineți o percepție mai bună a proceselor de respirație pentru a elimina toți ceilalți stimuli senzoriali și pentru a vă relaxa - cu siguranță merită să marcați aceasta în calendar!

Începeți-vă ziua corect!

Gestionarea stresului este întotdeauna o chestiune de atitudine. Antrenamentul mental vă ajută să vedeți lucrurile corect și să vă îmbunătățiți rezistența la stres. Exercițiile precum antrenamentul pentru atenție (mindfulness) și meditația pot afecta structurile creierului într-un mod pozitiv și vă pot consolida percepția de sine. Pe lângă pregătirea mentală, o relație bună sau o prietenie cu colegii pot ajuta foarte mult. Solicitați sprijinul prietenilor și familiei și acordați-vă timp să râdeți și să vă bucurați în fiecare zi cât mai mult posibil.

Mâncarea bună creează o stare de bine

O alimentație sănătoasă și echilibrată vă poate face mai apt(ă) pentru locul de muncă și pune mai puțină presiune asupra sistemului digestiv. Acordați timp prânzului și bucurați-vă de pauză pentru a vă liniști în timpul zilei. Încercați să evitați ieșirile pentru mese tentante. Folosind legume și resturi de la cina de aseară, este ușor să pregătiți singur(ă) prânzul. Ușurința vine cu practica; de îndată ce intrați în rutină, cu atât va fi mai ușor și mai lipsit de efort. Și o bucată mică de ciocolată din când în când vă poate îmbunătăți starea de spirit.

Frumoasa adormită

Dormiți suficient: deoarece este un aspect foarte personal, nu există o durată ideală stabilită. Totuși, aveți nevoie de somn pentru a vă recupera după ziua obositoare precedentă și pentru a vă reîncărca bateriile. Majoritatea oamenilor au nevoie de 7-8 ore de somn în fiecare noapte pentru a se odihni.

Înainte de a vă culca, opriți toate ecranele cu cel puțin o oră mai devreme, deoarece lumina albastră poate perturba somnul calm. Vă poate fi de ajutor să începeți unele ritualuri înainte de a merge la culcare pentru a vă relaxa și a crea câteva momente odihnitoare, cum ar fi o baie prelungită sau o mască de înfrumusețare.

Luați o pauză

Planificați pauze regulate pe tot parcursul zilei și acordați prioritate celor mai importante sarcini și proiecte mai devreme în cursul zilei. În plus: delegați și predați sarcinile mai des. De asemenea, vă poate ajuta să încercați câteva noi modele de lucru, cum ar fi managementul de proiect agil, pentru a obține un nou punct de vedere asupra lucrurilor cu care sunteți deja obișnuit(ă). În plus, este întotdeauna o idee minunată să discutați cu colegii de echipă sau să luați o pauză de cafea cu colegii - nu numai că acest lucru reduce stresul, dar vă stimulează și creativitatea.

Senzația plăcută de leneveală

Acum este oficial - a nu face nimic a devenit o tendință: NIKSEN. După termenul danez hygge (conceptul de confort), NIKSEN din Țările de Jos încurajează un stil de viață echilibrat. Este o metodă de reducere a stresului care înseamnă literalmente să nu faci nimic. Așadar, acordați-vă ceva timp doar pentru a vă uita pe fereastră sau a sta fără niciun fel de scop

Asistent pe bază de plante pentru viața de zi cu zi

Prevenirea activă a stresului poate fi foarte eficientă - pentru stomac, intestine și starea de bine generală. În plus, un preparat natural, care vizează mai multe simptome gastrointestinale simultan, poate fi util pentru ameliorarea simptomelor tulburărilor gastrointestinale funcționale, cum ar fi durerile de stomac, greața sau presiunea abdominală: Iberogast® pe bază de plante. Mai ales cu simptome diferite sau în continuă schimbare, medicamentele pe bază de plante care conțin multe componente active sunt o opțiune de tratament preferată. Eficacitatea lor terapeutică poate fi crescută datorită ingredientelor combinate, în comparație cu medicamentele chimice, care se bazează adesea doar pe un mecanism specific de acțiune.

Iberogast  pe masă lângă un pahar cu apă și o vază cu flori galbene.

Prin combinarea mai multor ingrediente active naturale, Iberogast® poate să ofere ameliorarea simptomelor tulburărilor gastrointestinale funcționale, cum ar fi durerile de stomac, senzația de plenitudine gastrică sau crampele abdominale și poate să protejeze mucoasa gastrică. Datorită modului ușor de administrare și a mărimii reduse a ambalajului, vă puteți baza întotdeauna pe acest preparat, mai ales în timpul orelor de lucru aglomerate, când apar probleme asociate stomacului.

Totul despre Iberogast®