Istoric

Sticla Iberogast și ambalajul exterior din anii '60 .

1960 – Iberogast® a fost lansat în Germania

Produsul Iberogast® original a fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1950 și a intrat în producție în 1960. La început, a fost un proces extrem de laborios, deoarece totul, inclusiv extracția, amestecarea, îmbutelierea și ambalarea, se realizau manual. Cercetările științifice privind produsul s-au intensificat pe parcursul anilor 1960.

Prezentați anii 1960 înconjurați de frunze și flaconul de tip vechi de Iberogast®, alături de ambalaj.

Sticlă Iberogast și ambalaj exterior din anii '70. Headline

Anii 1970 – producția a fost optimizată și au fost inițiate cercetări clinice

În anii 1960, Iberogast® a fost lansat ca produs vândut exclusiv în farmacii, iar în anii 1970, deja devenise evident că trebuiau luate măsuri decisive pentru extinderea și optimizarea proceselor de producție. Pe măsură ce deceniul se apropia de sfârșit, au fost efectuate primele studii clinice pentru a demonstra eficacitatea și tolerabilitatea produsului, iar rezultatele au fost publicate.

Flacon Iberogast și ambalaj exterior din anii '80.

Anii 1980 și 1990 – principiul dublei acțiuni

La începutul anilor 1980, a fost inițiată colaborarea cu cel mai renumit farmacolog al vremii, profesorul Ammon de la Universitatea din Tübingen. În 1986, această intensă cooperare preclinică de cercetare a dus la descoperirea unei caracteristici cheie a Iberogast®: acțiunea sa dublă. Diferitele efecte ale medicamentului asupra tractului gastrointestinal, relaxarea pe de-o parte și stimularea pe de alta, au determinat o serie de activități de cercetare și publicații suplimentare. Începând cu mijlocul anilor 1980, s-au efectuat cercetări ample asupra Iberogast® pentru a-i demonstra în continuare siguranța. În plus, Iberogast® a început să fie comercializat la nivel internațional pentru prima dată în anii 1980. Până la sfârșitul anilor 1990, au fost publicate rezultatele tuturor studiilor de siguranță și eficacitate. Planul tuturor studiilor a urmat cele mai recente recomandări științifice și a îndeplinit cerințele actuale pentru produsele medicamentoase nou aprobate conform ghidurilor internaționale ale ICH (Conferința internațională privind armonizarea GCP — Bunele practici în studiul clinic). Toate aceste studii timpurii au demonstrat că Iberogast® este bine tolerat și eficient în ameliorarea simptomelor gastrointestinale ale dispepsiei funcționale și ale sindromului de intestin iritabil.

Flacon Iberogast și ambalaj exterior din 2000.

Începutul anilor 2000 – este arătat efectul pozitiv asupra IBS

La începutul noului mileniu, cercetătorii au descris importanța plantei Iberis amara, precum și efectele amplificate reciproc ale extractelor individuale de plante medicinale. Anul 2003 s-a dovedit a fi deosebit de important datorită descoperirii efectelor specifice ale Iberogast® asupra diferitelor părți ale stomacului: impactul relaxant asupra părții superioare a stomacului care depozitează alimentele și impactul stimulant asupra părții inferioare a acestuia, care transportă alimentele. De înțeles, concluziile au stârnit un interes considerabil în cadrul comunității medicale. În 2007, un studiu clinic a confirmat această specificitate regională a Iberogast® asupra diferitelor părți ale stomacului uman. În 2004, cercetătorii au descris modul de acțiune favorabil al produsului în sindromul de intestin iritabil și dispepsia funcțională. În 2006, efectele multiple ale Iberogast® au fost în cele din urmă rezumate drept principiul țintelor multiple și această descriere este valabilă de atunci. Au urmat numeroase investigații privind alte moduri de acțiune care fundamentează principiul țintelor multiple.

Flacon Iberogast și ambalaj exterior din 2010.

Anii 2010 – Iberogast® prinde viteză

Acest tratament pe bază de plante a beneficiat de un nivel atât de ridicat de cercetare, iar mecanismul său de acțiune face încă obiectul studiilor efectuate de numeroși experți în farmacologicie.

Flacon Iberogast și ambalaj exterior din 2013..

2013 – Bayer a achiziționat Steigerwald

În 2013, Bayer a achiziționat compania Steigerwald Arzneimittelwerk. Iberogast® a devenit parte a portofoliului de mărci Bayer și a început să beneficieze de expertiza globală a companiei în domeniul farmaceutic. Bayer folosește aceleași standarde riguroase de fabricație și calitate pentru toate medicamentele sale și ajută la oferirea acestui produs eficient, de ultimă generație unui mare număr de oameni din întreaga lume.

Sticla Iberogast și ambalajul exterior din 2020 într-un nou design.

2020 – Aniversarea a 60 de ani a Iberogast®

Anul 2020 marchează 60 de ani de existență a Iberogast®. Până în prezent, produsul rămâne extrem de recomandat de medici ca un lichid rapid, eficient și bine tolerat pentru persoanele care suferă de simptome digestive funcționale.