Rădăcina de angelică
(Angelicae radix)

Rădăcina de angelică are efect de calmare a stomacului

Rădăcina de angelică (Angelicae radix) – puterile angelicăi de combatere a problemelor gastrointestinale

Conform legendei, Arhanghelul Rafael a adus angelica pe Pământ, de unde și numele său, Angelica archangelica. Chiar înainte de ciuma neagră, se credea că angelica este o plantă cu rol de vindecare și protecție universală, unii crezând că doar mirosind floarea se vor vindeca.

Planta nu mai este privită în prezent ca un panaceu mistic, dar și-a dovedit efectele, în special în tratamentul disconfortului gastrointestinal. Puteți afla cum acționează angelica aici.

Iberogast  pe masă lângă un pahar cu apă și o vază cu flori galbene.

Rădăcina de angelică: Istoric

În Evul Mediu, angelica era cultivată pentru alimentație, în special în climatul scandinav dur. Astăzi, este în continuare foarte apreciată în unele culturi, cum ar fi Sami, unde este încă folosită ca legumă, condiment și pentru bomboane. Un exemplu raportat include utilizarea ca aromă pentru laptele de ren.

Efectul rădăcinii de angelică

Angelica conține în rădăcini substanțe care relaxează și calmează tensiunea din stomacul iritabil. Datorită efectului său antispastic, rădăcina este utilizată ca remediu pentru senzația de plenitudine gastrică și flatulența ușoară.

Ca parte a Iberogast®, rădăcina de angelică poate echilibra stomacul iritabil: Extractele sale au demonstrat efecte relaxante asupra părții superioare a stomacului și efect tonifiant asupra mușchilor cu tonicitate scăzută., cum ar fi cei care se găsesc în zona inferioară, transportoare a stomacului. De asemenea, s-a demonstrat că angelica reglează producția de acid la un nivel normal. Astfel, digestia poate fi echilibrată.

În plus, angelica are un efect antiinflamator. Datorită proprietăților analgezice și de stimulare a circulației sanguine, a fost utilizată în medicina populară pentru durere și tensiune musculară. Deoarece angelica poate irita pielea ca urmare a proprietăților sale fototoxice, orice aplicare externă trebuie efectuată cu prudență.

Funcția stomacului

Dintr-o privire: Iată cum acționează rădăcina de angelică în Iberogast®

Următorul tabel prezintă diferitele contribuții active ale rădăcinii de angelică din Iberogast®:

Beneficiile active ale extractului de rădăcina de angelica în contextul stomacului iritabil  
Activarea musculaturii în partea inferioară a stomacului
tabe-leaf-1x
Relaxarea musculaturii în partea superioară a stomacului
leaf-bullet-03
Anti-inflamator
tabe-leaf-1x
Reglarea producției de acid gastric
leaf-bullet01
Protecția mucoasei gastrice
leaf-bullet01

Legendă:

Impact slab
leaf-bullet01
Impact mediu
tabe-leaf-1x
Impact ridicat
leaf-bullet-03